Ce se intampla daca nu schimbi uleiul pentru 135.000 kilometri?


Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca nu faci niciodata schimbul de ulei la motor? In cazul in care raspunsul tau este unul afirmativ… ei bine, suntem siguri ca urmatoarele fotografii te vor lamuri pe deplin cu privire la acest aspect.

10, 15 sau poate 20 de mii de kilometri. Nu mai reprezinta nici un mister pentru nimeni: fiecare companie auto recomanda un anumit interval pentru schimbarea uleiului la motor.

Acesta difera de la model la model, dar si in functie de tipul motorizarii ascuns sub capota – pe benzina sau motorina. Ce se intampla insa daca nu tii cont de sfatul producatorului?

 

Ei bine, orice ar fi, nici macar sa nu te gandesti sa afli pe propria piele. Nu de alta, dar s-ar putea sa ai nevoie de un transplant de propulsor in cazul in care amani prea mult schimbul de ulei.

Asta a patit posesorul unui Audi TT echipat cu unitatea V6 de 3.2 litri, care nu a dat pe la service vreme de 84.000 de mile – sau, daca vrei, aproximativ 135.185 de kilometri.

Nu stim ce anume l-a impins pe “eroul” nostru sa nu se grabeasca cu schimbarea uleiului, insa suntem mai mult ca siguri ca acum regreta din plin decizia luata. Mai ales prin prisma cheltuielilor pe care va trebui sa le suporte…