Cum l-au ajutat fratii Meirosu pe Portocala sã ia ILEGAL terenuri si sa “paradeascã” oameni nevinovati


Ies la iveala informatii halucinante despre “caracatita” mafiotilor de rang inalt din Prahova! Dupa ce am aflat ca in mijlocul operatiunilor ilegale se afla fostul procuror Negulescu, zis si “Portocala”, a venit timpul sa aflam cine mai facea parte din grupul de infractori care orbitau in jurul lui.

Camatari, afaceristi dubiosi si angajati ai institutiilor publice

Despre camatarii si afaceristii care lucrau mana in mana cu Negulescu am scris deja, dar se pare ca gruparea se baza si pe sprijinul unor functionari publici de rang inalt. Mai exact, este vorba despre fratii Meirosu, unul notar, celalalt angajat la Finante, al caror rol a fost crucial in indeplinirea planurilor diabolice ale lui Negulescu.

Terenurile obtinute fraudulos de Negulescu, inregistrate pe numele fiului sau, nu puteau ajunge in posesia acestui infractor decat cu sprijinul “cui trebuie”. Astfel, “Portocala” a apelat la notarul Meirosu pentru a legaliza furtul, asta dupa ce a obtinut informatii confidentiale de la celalalt Meirosu, angajat la Finante si caruia Negulescu ii solicita, folosindu-si abuziv functia de magistrat, date despre anumite persoane, firme, conturi etc.

La inceputul lunii martie, a aparut si inregistrarea audio in care “Portocala” ii cere “pe sub mana” lui Meirosu de la Finante informatiile confidentiale. (Audio mai jos). Intr-unul din interviurile acordate jurnalistului Ion Cristoiu, Sebastian Ghita confirma si el faptul ca Negulescu si Meirosu lucrau “mana in mana” si se foloseau de functiile detinute pentru a santaja anumite persoane sau pentru a le deschide dosare penale:

“Probabil date despre afacerile, firmele, circuitele financiare ale lui Adrian Sarbu, primite de la diverse institutii, pe mana scurta, cum spunea si Portocala. (…) L-ati auzit sunand un sef de la Finante, pe un domn din asta acoperito-turnatoro-mafiot, un tip pe care-l chema Meirosu (?), pe care il si cunosc, si spunandu-i: ‘da-mi repede pe mana scurta, trimite-mi niste hartii despre firme, Ghita, conturi, whatever, ca sa le prind prin dosare’.
Ori chestiunile acestea trebuie facute sub supravegherea unui judecator, cu un mandat. Tu nu ai voie sa intri si sa imi verifici mie, familiei, mamei, prietenilor conturile fara sa ai un mandat de la un judecator. Prin lege.”, spunea Sebastian Ghita in interviul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *