Efectele SCANDALULUI izbucnit după incinerarea unui bebeluş la Câmpina: Un medic a demisionat şi altul a fost suspendat


Medicul neonatolog care era de gardă în ziua când un bebeluş născut prematur la Spitalul Municipal Câmpina a fost incinerat a demisionat, iar medicul ginecolog de serviciu nu mai poate desfăşura niciun fel de activitate medicală în spital, până la finalizarea anchetei interne.

Surse medicale au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că o decizie prin care medicului ginecolog implicat în scandalul bebeluşului incinerat i se va interzice să mai facă gărzi în spital sau să ofere consultaţii în policlinică va fi emisă în cursul zilei de luni.

 

Măsura este luată până la finalizarea anchetei interne desfăşurate la nivelul spitalului, după ce un bebeluş născut prematur la Spitalul Municipal Câmpina a fost incinerat după câteva ore, fără să fie urmaţi toţi paşii legali.

 

În plus, spun sursele citate, medicul neonatolog care era de gardă în ziua în care s-a născut copilul a demisionat imediat după ce a fost declanşată ancheta.

 

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, judeţul Prahova, şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina fac anchete în cazul bebeluşului născut prematur, care a fost incinerat la câteva ore după naştere, existând suspiciuni că acesta nu s-a născut mort, cum i s-ar fi spus mamei. În plus, nu s-ar fi urmat toţi paşii legali pentru ca micuţul să fie incinerat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *