Pompieri prahoveni mobilizati la exercitiul national “Seism 2018”


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino”Prahova a anunţat, într-un comunicat de presă, că 103 pompieri şi 16 mijloace de intervenție – patru autoturisme de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea, două echipaje de prim ajutor calificat, un punct operativ avansat, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, un post medical avansat categoria I, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două camioane de transport materiale și un microbuz de transport persoane – au fost trimise la Bucureşti, pentru a participa la Exerciţiul Naţional „Seism 2018”, care se derulează începând de sâmbătă, 13 octombrie, până joi, 18 octombrie a.c.


Potrivit scenariului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), România a fost lovită de un cutremur de 7,5 grade pe Scara Richter, fiind urmat de mai multe replici. În acest context, au fost alertate toate inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară. Imediat după cutremur, la Ciolpani a fost activat un Centru Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.
IGSU mai precizează faptul că la simularea „Seism 2018” sunt prezenți observatori de la Comisia Europeană, de la Organizaţia Mondială a Sănătății, de la NATO etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *