Primaria Ploiesti nu a transmis Prefecturii Prahova planul de masuri pe care il cere legea in vederea instituirii starii de alerta!


In lipsa documentelor solicitate de Prefectura, starea de alerta nu poate fi instituita la nivelul municipiului si nici nu poate fi atribuit contractul unei firme care sa efectueze deratizarea, dezinsectia si dezinfectia in oras. Pe scurt, vom ramane din nou la mila lighioanelor si vom convietui cu sobolanii, morti si vii.

Motivul pentru care primarul refuza sa transmita documentele pentru declararea starii de alerta este simplu: de frica DNA! Edilul se teme sa-si asume solicitarea instituirii alertei, stiind ca masura este radicala, nemaintalnita in alt oras din tara si, in urma acestei masuri, contractul ar putea fi alocat unei firme fara licitatie, acesta fiind si scopul administratiei locale: evitarea licitatiei pe care o firma participanta a contestat-o. Or, daca organele de control vor stabili ca nu se impunea starea de alerta, ci ar fi trebuit asteptata solutionarea contestatiei, primarul ar trebui sa raspunda pentru solicitarea adresata Prefecturii.

Evident, edilul Ploiestiului nu-si asuma acest risc, motiv pentru care Ploiestiul va ramane si anul acesta fara serviciile DDD.

Consilierii PSD si ALDE din Consiliul Local i-au solicitat primarului, saptamana trecuta, sa elibereze scaunul de primar si sa permita altcuiva sa administreze orasul, pe motiv ca Adrian Dobre a demonstrat ca nu este capabil sa gestioneze probleme minore, precum dezinsectia orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *