Sucul de sfeclă roşie ajută la prevenirea cancerului


Minerale, vitamine, fibre și antioxidanți, toate acestea se regăsesc în sucul de sfeclă roșie, cunoscută de multă vreme pentru proprietățile ei curative. Iată ce poate face sucul de sfeclă pentru sănătatea ta!

Reglează tensiunea arterială

 

Probabil cea mai importantă utilizare a sucului de sfeclă este pentru a scădea tensiunea arterială. Dacă ești hipertensiv și bei suc de sfeclă, impactul este aproape imediat, tensiunea din vene și artere este ușurată, permițându-i sistemului cardiovascular să se relaxeze, potrivit clicksanatate.ro.

 

Ține sub control diabetul

 

Există o cantitate semnificativă de fibre solubile în sucul de sfeclă roșie, care ajută nu doar la combaterea constipației, ci și la a ține sub control nivelul de zahăr din sânge. 200 ml de suc de sfeclă pe zi îi protejează pe diabetici și scade riscul de diabet pentru persoanele sănătoase.

 

Previne formarea tumorilor

 

O serie de studii au arătat că sucul de sfeclă previne leucemia și formarea tumorilor și chiar îmbunătățește sănătatea persoanelor diagnosticate cu cancere inoperabile. Betaina și vulgaxantina, două substanțe foarte rare care se găsesc în sucul de sfeclă, se află în cercetări pentru a determina potențialul lor impact asupra cancerului.

 

Reduce inflamația din corp

 

Betaina din sucul de sfeclă acționează împotriva inflamării țesuturilor, în producerea de enzime și în menținerea balanței hormonale. Astfel, sucul are efecte pozitive într-o serie de afecțiuni precum artrită, gută sau dureri de cap.

 

Îmbunătățește sănătatea ficatului

 

Cercetările au arătat că sucul de sfeclă roșie menține sănătatea ficatului, prin efectul depurativ, observat încă din cele mai vechi timpuri.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *